Ликовна радионица

idejno resenje

Ликовна радионица је почела са радом 1996. године а под окриљем Народног универзитета у Врању од 5.2.1997.године. Она је настала у граду у коме не егзистира ни једна уметничка школа тако да је велики број талентованих уметника био принуђен да се сналази на свој начин.Отварањем радионице они су добили место које им омогућава комплетно упознавање са свим видовима ликовног изражавања(сликарство,вајарство,графика...) сходно њиховим склоностима и потребама.Радионица пре свега врши припрему за полагање пријемних испита у средњим уметничким школама,факултетима уметности и архитектуре,тако да је највећи успех Ликовне радионице управо успех полазника на тим испитима. Од 1997.године до данас жељене факултете уметности,архитектуре и средње уметничке школе уписало је 186 полазника.С обзиром да су ти пријемни испити врло тешки и да се прима мали број кандидата то је огроман број. Полазници Ликовне радионице тренутно студирају на свим факултетима у земљи ( Београду, Новом Саду,Нишу, Звечану, Новом Пазару) а имамо и полазнике који студирају у Бугарској, Македонији, Италији. До сада је у Ликовној радионици едуковано преко 1000 деце.Тренутно је у радионици 70 полазника који раде и припремају се. Готово да не постоји ниједан ликовни конкурс у општини и шире па чак и међународни на којим полазници ликовне радионице нису учествовали и освојили награде.

Својим радовима Ликовна радионица опремила је дечије одељење болнице,дечије одељење библиотеке,општинско здање ,специјалну школу... Ликовну радионицу су осмислили и од почетка је воде Весна Маринковић Станковић дипломирани сликар која је уједно и водитељ радионице и Горан Станковић дипломирани дизајнер кој је стручни сарадник радионице.

 У наредном периоду  ЈУ Народни универзитет у свом програму предвидео је и оснивање нових одељења у оквиру ликовне радионице. Одељења за графику и графички дизајн као и одељење за уметничку фотографију, стрип, старе уметничке технике, хоби технике и иконописачко-дуборезачку радионицу у сарадњи са Епархијом врањском и манастирима који се баве овим уметничким занатом.

DSCN3452 resize DSCN3808 resize DSCN3819 resize DSCN3821 resize

Newsletter

Пријавите се за најновије вести

Контакт Инфо

  • Тел: + 381 17 422 367
  • Факс: +381 17 422 367     
  • Директор: +381 17 412 319    
  • Галерија: +381 17 414 369

Пратите нас

© 2017 НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ВРАЊЕ. Сва права задржана. Сајт урадио Creative Design Studio