Међуокружна смотра дечјих фолклорних ансамбала и изворних група Пчињског и Јабланичког округа

Једна од активности Народног универзитета је организовање ове културно-уметничке и забавне манифестације. Полазећи од значаја фолклора као културне баштине и потребе да се она очува и негује, Народни универзитет је од 2004. године преузео организацију Оружног такмичења дечјих фолклорних ансамбала и изворних група из свих општина Пчињског округа, чији је до тада организатор била Општина Владичин Хан.
Такмичење се одвија у две категорије: стилизовани фолклор и изворни фолклор, а учесници (ансамбли) су сврстаних две узрасне групе: од I до V и од V до VIII разреда основне школе, Победници на овој смотри се квалификују за учешће на Републичком такмичењу.

У 2015. години у Врању ће по десети пут бити одржана Међуокружна смотра дечјих фолклорних ансамбала и изворних група Пчињског и Јабланичког округа. На овој смотри учествују дечији фолклорни ансамбли из Бујановца, Прешева, Босилеграда, Сурдулице, Владичиног Хана, Врања, Власотинца, Лебана, Бојника и Лесковца.

Фолклорни ансамбли ће се такмичити у две категорије:  изворног и стилизованог фолклора.

Најбољи фолклорни ансамбли учествују на смотри народног стваралаштва деце Србије у Ратини код Краљева и на такмичењу фолклора у Краљеву.

Међуокружна смотра дечјих фолклорних ансамбала и изворних група Пчињског и Јабланичког округа биће одржана 17.04.2015.године.

Newsletter

Пријавите се за најновије вести

Контакт Инфо

  • Тел: + 381 17 422 367
  • Факс: +381 17 422 367     
  • Директор: +381 17 412 319    
  • Галерија: +381 17 414 369

Пратите нас

© 2017 НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ВРАЊЕ. Сва права задржана. Сајт урадио Creative Design Studio