Промоција романа „Менует у шејтановим папучама“ ауторке Милкице Милетић

април 28, 2023

Поводом Светског дана књиге, у петак 21. априла 2023. од 19 часова у Галерији Народног универзитета је одржана промоција романа „Менует у шејтановим папучама“ ауторке Милкице Милетић.

У програму је учествовао и Зоран Богнар, главни и одговорни уредник издавачке куће „Дерета“, песник, есејиста, прозни писац, књижевни критичар и антологичар. Добитник је многих националних књижевних награда.

Модератор вечери била је Јована Алексић.

Милкица Милетић, живи и ради у Чачку, по образовању је дипломирани правник. Пише поезију, прозу и поезију за децу. Сарађује активно са књижевним часописима.

Објавила је четири збирке поезије: Трагом љубави, Од шаке до усана, У ретровизору, С оне стране; романе: Запис на латици руже , Терра д’орро, Звона Богородице Градачке, као и роман од кратких прича Канабе .

МЕНУЕТ је плес који се игра(о) без додиривања плесача… Том плесу сличан је роман Милкице Милетић, која нас у својој уводној напомени, цитирајући Хакслија, опомиње да нас историја ничему није научила, јер карактери и нарави чине ткање портрета вароши…

Ипак, завршни менует играју списатељица и читалац. Боси. Без папуча….