Дечија ликовна колонија

У оквиру Врањског културног лета у Врању од 21. до 24. маја 2019. одржана је прва Дечја ликовна колонија коју је организовао Народни универзитет. Укупни број учесника премашио је првобитна очекивања јер је осим шесторо учесника из Бољевца било и осамнаест полазника Ликовне радионице.

Програм је био врло богат и садржајан. Циљ колоније је био да омогући талентованој деци да сликањем изразе своју креативност, да уживају у опуштеној стваралачкој атмосфери, да на прави начин искажу мисли и осећања и на платно пренесу богатство своје маште и свог унутрашњег света.

Сликало се акрилним бојама, цртало графитом и радило на лесониту. Учесници Колоније имали су прилику да виде и упознају град Врање. Обишли су Бели мост, Музеј-кућу Боре Станковића, Пашин конак, посетили су обе Галерије и погледали актуелне поставке.

Најлепши део Дечје ликовне колоније одвијао се у Градском парку јер су учесници Колоније уједно били и део фестивала „Време радости“. Ликовни перформанс под називом „Игра светлости“ који је том приликом изведен, привукао је пажњу посматрача, па су и они показали жељу да заједно сликају са њима.