27. изложба полазника Ликовне радионице

мај 14, 2024

У Галерији Народног универзитета у среду 15.маја биће отворена 27. Изложба радова полазника Ликовне радионице. Ове године биће изложени радови преко четрдест полазника узраста од 7-77 година. Као и све ове године колико постоји, Ликовна радионица полази од тога да уметност и подстицајно окружење може унапредити дечји развој, учење и живот на много нивоа – зато користимо наше знање и вишегодишње искуство у раду са децом, како бисмо мотивисали и охрабрили децу да гледају, размишљају и стварају. Учећи децу вештинама креативности, иновације и визуелне културе, помажемо како најмлађим тако и старијим полазницима да нађу и истражују нове форме експресије и изражавања и тако постану дизајнери сопственог креативног света.

Као и сваке године, жири је имао тежак задатак да изабере најбоље радове.Ове године жири који су чинили академски сликари Зоран Петрушијевић Зоп и Ева Мештровић додели ли су чак 18 награда. Доајен врањске ликовне сцене Зоран Пертушијевић Зоп свим награђеним је поклонио по једну своје минијатуру и на тај начин истакао своју подршку Ликовној радионици, и поверење према ономе што радимо сада и што ћемо радити и у будућности.

Пикасо поручује: “Сва деца су рођени уметници. Проблем је како да се остане уметник и након што се одрасте.” , а Ликовна радионица је пружа могућности да се дружите са уметношћу цео живот.