V ДЕЧИЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

мај 14, 2024

Дечија ликовна колонија под називом „Каменчићи калеидоскопа“ ове године реализоваће се по пети пут. Гости колоније су ученици из Трстеника, који ће радити и стварати са полазницима Ликовне радионице Народног универзитета од 15-18.маја. 2024.год. Млади ствараоци дружиће се и  сликати оба дана  Дечијег фестивала *Време радости* у Градском парку.

Теме и технике на Колонији су сваке године различите, што зависи од ментора али и самих учесника. Дугогодишњи ментор ове ликовне колоније је академски сликар Весна Маринковић Станковић, која истиче да ће ове године полазници радити са уљаним и  акрилним бојама на лесониту, а тема је овога пута слободна, па ће пресудна бити машта младих уметника.

Дечја ликовна колонија “ Каменчићи калеидоскопа ” много ће значити свим учесницима, јер ће на овај начин могу да продубе своја уметничка знања и вештине, а неки ће преко ове колоније трасирати пут и сутра, можда до животног позива и звања – академског уметника.

Заједно са вршњацима из Ликовне радионице обићи ће културно-историјске знаменитости града, а биће и гости на отварању традиционалне 27.изложбе полазника Ликовне радионице Народног универзитета. Дечја ликовна колонија “ Каменчићи калеидоскопа ” завршава се у суботу, 18.маја, заједничким дружењем и поделом учесничких диплома, а већ традиционална изложба радова са овогодишњег окупљања, биће уприличена, на јесен, током Дечје недеље. Дечију ликовну колонију реализује ЈУ Народни универзитет под покровитељством Града Врања.